Zomeractie! Bestel een gratis proefdruk en maak kans op € 100 shoptegoed!

Geboortekaartjes op hout

Meestal wordt een geboortekaartje gedrukt op papier. Hierbij kun je kiezen uit verschillende papiersoorten. Maar je kunt je geboortekaartje nu ook laten drukken op hout! Superbijzonder!

Wat is een houten geboortekaartje?

Een houten geboortekaartje is een kaartje gedrukt op écht berkenhout van 2 mm dik.

Hoe maak ik een houten geboortekaartje?

Bekijk onze collectie van geboortekaartjes op hout. Daar hebben we ontwerpen gemaakt voor geboortekaartjes op hout. Er zijn kaartjes op 3 verschillende formaten: 10x15 enkel, 10x21 enkel (langwerpig) en 13x13 enkel (vierkant). Alle houten geboortekaartjes zijn enkel, want je kunt hout niet dubbelvouwen. Je kunt wel de voorkant én de achterkant laten bedrukken.

Wanneer je een ontwerp gekozen hebt, kun je in onze online ontwerptool het kaartje aanpassen naar wens, net zoals bij een 'gewoon' geboortekaartje. We hebben in de ontwerptool een houten achtergrond geplaatst, zodat je meteen het effect ziet van de houten achtergrond.

Geboortekaartje meisje hout met spetters Luna
Geboortekaartje regenboog blauw Luuk
Geboortekaartje minimalistisch rode hartjes Nova - op echt hout
Geboortekaartje nijntje maan sterren Scott - op echt hout
Geboortekaartje nijntje portret Bobby - op echt hout

Tips voor het ontwerpen van een geboortekaartje op hout

  • Een geboortekaartje van hout is het mooiste als je hem níet helemaal bedrukt met een achtergrondkleur, maar alleen wat elementjes erop zet. Want het hout ís al eigenlijk de achtergrondkleur. Door te kiezen voor natuurlijke kleuren en elementen past dat extra mooi bij het hout van je geboortekaartje. 
  • Belangrijk: er kan géén wit gedrukt worden op een houten kaartje. Als je kiest voor een tekst of element in een witte kleur, dan wordt dit níet gedrukt en zal het er níet wit uit zien, maar 'transparant' worden op je houten kaartje. Je ziet op die plek dan dus geen wit, maar hout. Alles wat wit is, wordt houtkleur.
  • Lichte kleuren kunnen nog wel eens wegvallen tegen de houten achtergrond. Let er dus op dat je alleen donkere kleuren gebruikt.
  • We raden je af om een foto te gebruiken op een geboortekaartje van hout. Het is zonde als er net een houtnerf door de foto van jouw baby loopt.
  • Zorg dat de lettertypes niet te klein zijn. De inkt kan dichtlopen en dan is de tekst niet leesbaar. Je kunt aanhouden dat je niet kleiner gaat dan lettergrootte 10.
  • Je kunt op een geboortekaartjes van hout beter geen kleur gebruiken aan de randen.

Natuurproduct

Een houten geboortekaartje is een echt natuurproduct omdat het van natuurlijk materiaal wordt gemaakt: 100% echt berkenhout van 2 mm dik. Omdat het een natuurproduct is, zal elk kaartje er net even anders uit zien, met bijvoorbeeld een andere nerfstructuur of een lichte kromming in het hout. Dit maakt elk geboortekaartje uniek! Het kan ook zo zijn dat je de houtnerven door de drukinkt heen kunt zien. Een prachtig natuurlijk effect. Je kunt kiezen tussen rechte hoeken of ronde hoeken. Dit geeft je houten geboortekaartje een luxe uitstraling.

Geboortekaartje dieren giraffe Raff - op echt hout
Geboortekaartje olifanten silhouette Pepe - op echt hout
Geboortekaartje mand met konijn Bonnie - op echt hout
Geboortekaartje minimalistisch Tijmen - op echt hout
Geboortekaartje vrolijke giraffe Mias - op echt hout

Proefkaartje van hout?

Het is mogelijk om ook van een houten geboortekaartje een proefkaartje te bestellen. Dan kun je controleren of je kaartje helemaal naar wens is. Een proefkaartje op hout is prijzig, daarom vragen we hiervoor altijd enkel een toeslag van € 5. Gebruik hiervoor de code: WIJPROEF.

Houten geboortekaartjes bestellen?

Bij een bestelling van geboortekaartjes op hout, is de prijs per kaartje wel een stuk lager dan voor één enkel proefkaartje. Hierbij geldt de prijs voor het formaat van je kaartje, met daarbij een toeslag van € 1,50 per kaartje. Geboortekaartjes van hout kun je bestellen vanaf 30 stuks. 

Levertijd van houten geboortekaartjes

Het drukken van geboortekaartjes op hout is een langer drukproces, daardoor is de levertijd ook iets langer. We gaan ervan uit dat met 3 tot 5 werkdagen de kaartjes naar je kunnen versturen.

Geboortekaartjes van hout mooi verzenden

Houten geboortekaartjes kun je gewoon per post versturen in een envelop. Kies een envelop die past bij het formaat van het kaartje. Omdat hout iets zwaarder is dan papier, heb je twee postzegels nodig per kaartje. Alleen houten kaartjes op formaat 10x15 cm kun je nog steeds met één postzegel versturen.