• Eerste proefdruk GRATIS
  • Snelle levering & mooie kwaliteit
  • Keuze uit 2100+ kaartjes

Handige checklist

Je hebt hét geboortekaartje gevonden, je hebt alles aangepast naar jouw wensen: de kleuren, de illustraties, de teksten en de lettertypes. Nu is het wachten op de geboorte van je baby. Want daarna kun je de geboortekaartjes bestellen. Bij het bestellen is het goed om nog even op de volgende dingen te letten... Bekijk hieronder onze handige checklist, zodat je niets vergeet.

Handige checklist om je geboortekaartje te maken

Handige checklist: geboortekaartjes bestellen

1. Geboortedatum. 
Nu je eindelijk weet wat de geboortedatum is van je kindje, kun je dit aanpassen op het geboortekaartje. Op de voorkant en op de binnenkant als je het daar ook hebt staan. Let hierbij nog even op het gebruik van kleine of hoofdletters en het jaartal. 

2. Andere geboortegegevens.
Zoals de tijd en evt. gewicht en lengte. Let hierbij ook op de schrijfwijze van uur/gram/cm en of je wel of geen punt gebruikt met bijv. u./gr./cm.

3. De naam.
Misschien wist je al of je een jongen of meisje zou krijgen en wist je ook al precies wat de naam zou worden. Maar als je dat nog niet wist, zorg er dan voor dat je de naam goed gespeld op het kaartje zet. Op de voorkant en op de binnenkant als je het daar ook hebt staan.

4. Adresgegevens.
Controleer nog even of je eigen naam en adres er goed op staat, zonder spelfouten. En kijk ook nog even naar je telefoonnummer, zodat er niet nog ineens 06-12345678 staat.

5. Uitlijning.
In veel gevallen staat het mooi als alle teksten onder elkaar zijn gecentreerd op het kaartje. Door het aanpassen van teksten, kunnen tekstvlakken onbedoeld iets verschuiven. Controleer daarom altijd nog even of alles netjes uitgelijnd is en gecentreerd in het midden staat.

6. Marge lijnen.
Wanneer je je kaartje bekijkt in de editor zie je een stippellijn staan, dit is de veiligheidsmarge. Deze stippellijn wordt níet gedrukt op je kaartje. Zorg ervoor dat alles binnen de deze stippellijnen staat, anders kan dit van je kaartje worden afgesneden.

Verder zie je ook een grijze rand om je kaartje heen, dit heet de afloop. Deze wordt ook niet gedrukt, maar het is belangrijk dat je de achtergrond wel laat doorlopen over de grijze rand heen. Want er kunnen ook dingen wel gedrukt worden die in de grijze rand te zien zijn.

De drukker houdt altijd een paar mm marge aan voor bij het snijden van het kaartje. Met één kaartje, zal dit heel precies gaan, maar met een bestelling van meerdere kaartjes kan het snijden iets (een paar mm) afwijken. Om te voorkomen dat je dan witte randjes om je kaartje heen krijgt, is het dus belangrijk om de achtergrond door te laten lopen. En hier geen tekst of afbeeldingen te plaatsen die echt goed op je kaartje te zien moeten zijn. 

7. Account.
Als je partner de geboortekaartjes gaat bestellen, zorg er dan voor dat deze ook de inloggegevens van jullie account heeft.

8. Aantal kaartjes.
Het kan handig zijn om een lijst te maken met namen (en adressen) van de mensen naar wie je een geboortekaartje wilt sturen. Dan weet je ook meteen hoeveel kaartjes je kunt bestellen. Bekijk ook de checklist: naar wie stuur je een geboortekaartje >>

9. Enveloppen.
En als je dan weet hoeveel kaartjes je wilt, dan weet je ook meteen hoeveel enveloppen je nodig hebt. Let bij het bestellen van je enveloppen op het juiste formaat. Bij kaartjes van 13x13 cm horen enveloppen 14x14 cm. Bij kaartjes van 10x21 cm horen enveloppen 11x22 cm.

10. Folie.
Bij de meeste kaartjes is het mogelijk om tekst en elementen (zoals hartjes) te laten drukken in folie (een glimmend laagje op de kaart). Hiervoor moet je in de editor op je kaartje aangeven welke onderdelen je wilt laten drukken in welke foliekleur (goud, koper, zilver of roségoudfolie). Er is één foliekleur mogelijk per kaartje. Daarna dien je in je winkelmandje aan te geven of je 1-zijdig folie wilt (alleen de voorkant) of 2-zijdig folie wilt. Of geen folie.

1-zijdig folie bij een dubbelgevouwen kaartje is: voorkant en achterkant (níet de binnenkant). En bij een enkel kaartje: alléén de voorkant.

2-zijdig folie bij een dubbelgevouwen kaartje is: voorkant, achterkant én de binnenkant. En bij een enkel kaartje: voorkant én achterkant.

11. Adresstickers. 
Verstuur je kaartjes extra mooi met bijpassende adresstickers in dezelfde stijl als je geboortekaartje. Het is mogelijk om je adressen in te laden, zodat deze worden voorgedrukt op de adresetiketten. Dat scheelt een hoop schrijfwerk.

12. Sluitstickers. 
Plak de enveloppen dicht met mooie bijpassende sluitzegels in dezelfde stijl als je geboortekaartje.

13. Geboortebord. 
Naast geboortekaartjes, kun je ook met een geboortebord op het raam aan iedereen laten weten dat jullie kindje is geboren. Je kunt het geboortebord maken in dezelfde stijl als je geboortekaartje. Tip: als je er geen datum op zet, kun je deze al van te voren bestellen. Dan heb je hem alvast in huis.

Veel succes met bestellen. Veel plezier met de kaartjes. En heel veel geluk met de kleine!