• Eerste proefdruk GRATIS
  • Snelle levering & mooie kwaliteit
  • Keuze uit 2100+ kaartjes

Papiersoorten

Alle papiersoorten die wij aanbieden zijn van goede kwaliteit. We hebben 8 verschillende papiersoorten in ons assortiment. Hieronder zullen we per papiersoort uitleggen wat voor papier het is om je te helpen met je keuze voor het juiste papier passend bij jouw stijl geboortekaartje. Voor de papiersoorten Standaard mat en Zijdeglans geldt géén meerprijs, voor de andere papiersoorten wel. Mocht je interesse hebben in een papierwaaier met 8 staaltjes, neem dan contact met ons op.

Onze papiersoorten

Standaard mat

Een mooie gladde, matte en stevige papiersoort. Helder wit, waardoor kleuren en foto’s hier mooi op uitkomen. Niet geschikt voor formaat 10x21 cm enkel, omdat de kaart dan te slap wordt. 

Zijdeglans

Een mooie gladde, matte en stevige papiersoort. Het lijkt op het Standaard Mat papier, alleen de kleur van Zijdeglans papier is wat meer crème-geel. Daarbij is dit papier ook nog wat gladder, waardoor het iets meer glans heeft en iets minder mat is dan Standaard Mat. Dit papier is geschikt voor foto's. En dit papier is ook geschikt voor de extra bewerking (goud)folie. Niet geschikt voor formaat 10x21 cm enkel, omdat de kaart dan te slap wordt.

Zijdeglans extra dik

Hetzelfde papier als bij Zijdeglans, maar dan een stuk dikker. Dit papier is steviger en minder buigzaam, waardoor het zeer geschikt is voor alle enkele kaarten. We raden het ook echt aan voor formaat 10x21 cm enkel. Dit papier is niet geschikt voor dubbel gevouwen kaarten, omdat de kaart dan te dik wordt voor de vouw. Dit papier is ook geschikt voor de extra bewerking (goud)folie.

Cotton mooi stevig

Dit papier heeft een fijne open structuur. Hierdoor kan het zijn dat de bedrukking niet overal even goed hecht. En is er kans op witte spikkels in grotere volle kleurvlakken. Daarom raden we deze papiersoort af bij geboortekaartjes met volle kleurvlakken en/of dunne lijnen.Cotton is geschikt voor zowel dubbelgevouwen als enkele geboortekaartjes. En dit papier is ook geschikt voor de extra bewerking (goud)folie.

Klassiek

Dit papier doet denken aan geschept papier met een iets ruwere structuur en een iets gelere kleurtoon, crème wit. Geschikt voor kaartjes met tekst en een meer oud-hollands gevoel. Ook geschikt voor kaartjes met een kraft achtergrond, de kaart krijgt dan echt een kartonnen look. Minder geschikt voor foto's. En niet geschikt voor formaat 10x21 cm enkel, omdat de kaart dan te slap wordt.

Klassiek extra dik

Hetzelfde papier als bij klassiek, maar dan een stuk dikker. Dit papier is steviger en minder buigzaam, waardoor het geschikt is voor alle enkele kaarten, ook voor formaat 10x21 cm enkel. Dit papier is niet geschikt voor dubbel gevouwen kaarten, omdat de kaart dan te dik wordt voor de vouw.

Luxe wit (linnen)

Dit papier heeft een voelbare linnen structuur, helder wit van kleur. Heeft een klassieke canvas/schilderij uitstraling en is daardoor zeer geschikt voor geboortekaartjes met penseelstreken of pentekening. Niet geschikt voor formaat 10x21 cm enkel, omdat de kaart dan te slap wordt.

Parelmoer

Dit papier heeft mooie parelmoerglans, voor een luxe feestelijke uitstraling. Zeer geschikt voor kaarten met veel witruimte of grijstinten, die zullen zilverachtig aandoen. Minder geschikt voor kaarten die (bijna) volledig bedrukt zijn, omdat het glanseffect dan teniet wordt gedaan door de inkt. Deze papiersoort is geschikt voor alle kaarten, ook formaat 10x21 enkel en alle dubbele kaarten.

Geen papier, wel écht hout!

Behalve deze papiersoorten, is het ook mogelijk om je geboortekaartje te laten drukken op echt hout, hoe bijzonder is dat! Hiervoor gebruiken we 2 mm dik berkenhout, dus goed stevig. En elk kaartje ziet er uniek uit met zijn eigen lichte nerfstructuur.

Een geboortekaartje van hout is het mooiste als je hem niet helemaal bedrukt met een achtergrondkleur, maar alleen wat elementjes erop zet. Want het hout al eigenlijk de achtergrondkleur. Door te kiezen voor natuurlijke kleuren en elementen past dat extra mooi bij het hout van je geboortekaartje. 

Belangrijk: er kan géén wit gedrukt worden op een houten achtergrond. Als je kiest voor een tekst of element in een witte kleur, dan wordt dit niet gedrukt en zal het er niet wit uit zien, maar 'transparant' worden op je houten kaartje. Let er dus op dat je alleen donkere kleuren gebruikt. 

Voor een houten geboortekaartje geldt de gewone prijs van het formaat van je kaartje + een toeslag van € 1,50 voor het hout. De levertijd is : 2-4 werkdagen. En je kunt geboortekaartjes op hout bestellen vanaf 30 geboortekaartjes.

Gratis proefkaartje

Papier kan veel invloed hebben op de uitstraling van je geboortekaartje in structuur en kleur. Om te zien en voelen hoe je kaartje er in het echt uit komt te zien, raden wij je altijd aan om een proefkaartje van jouw ontworpen geboortekaartje op het door jouw gekozen papier te bestellen. Dan kun je ook meteen nog even de tekst en de kleuren controleren. Het eerste proefkaartje krijg je van ons gratis cadeau.

Bestel nu jouw gratis proefkaartje! Gebruik code: WIJPROEF