Welke babynaam komt er op het geboortekaartje?

Een babynaam kiezen, één van de leukste én belangrijkste dingen om te doen. Hoe gaat jouw kindje straks heten? Sommige mensen hebben de namen voor hun kinderen al bedacht toen ze zelf nog klein waren. Anderen kiezen de naam pas als het kind al geboren is. Veel mensen gaan pas serieus namen bedenken als ze weten of ze een jongen of een meisje verwachten, omdat je dan gerichter kunt nadenken. Wil je dat het een verrassing blijft, dan zul je twee namen gaan bedenken, één voor een jongen én één voor een meisje. Wij helpen je graag op weg met jouw zoektocht naar de perfecte babynaam, die straks op het geboortekaartje komt te staan.

Welke babynaam komt er op het geboortekaartje

Populaire babynamen

Al jaren zijn korte babynamen het meest in trek. In de top 10 zien we nog steeds Daan en Sophie terugkomen. Hieronder de top 10 meest populaire jongens- en meisjesnamen. (Bron: WIJ database). Zit dé naam er niet voor je tussen in onderstaande top 10 en ben jij nog op zoek? Bekijk dan al onze geboortekaartjes en misschien vind je zo wel de naam! 


Top 10 jongensnamen

1             Noah  

2             Sem 

3             Finn         

4             Daan    

5             Levi

6             Milan

7             Luuk   

8             Liam  

9             Lucas        

10           Mees

Top 10 meisjesnamen

1             Tess

2             Sophie

3             Emma

4             Mila

5             Zoë

6             Julia   

7             Yara      

8            Saar

9            Nora

10          Milou


Bekijk ook de top 50 jongensnamen! Of kijk jij liever naar de top 50 meisjesnamen?

Hippe geboortekaartjes

Wanneer je kiest voor een hippe populaire korte babynaam, zorg dan ook voor een mooi bijpassend hip geboortekaartje! De trends van dit moment zijn watercolour, botanisch, met dieren en silhouetten, leuk voor als er een broertje of zusje bij komt. Je kunt je gekozen kaartje uniek maken doordat je zelf gemakkelijk de tekst, lettertype, elementjes en kleuren kunt aanpassen. Bestel een gratis proefkaartje met de code WIJPROEF, dan kun je zien hoe jouw geboortekaartje er in het echt uit ziet.

Populair maar toch uniek?

Denk jij aan een populaire naam, maar wil je er toch iets unieks van maken? Geef er dan een creatieve draai aan door een letter aan te passen of de naam anders te schrijven. Sem wordt dan bijvoorbeeld Zem. En Yara wordt Jara, Iara of Jarah. Zo lijkt jouw naam wel op die populaire leuke hippe naam, maar is hij toch net even anders en dus uniek! Benieuwd hoe populair de naam is die jullie in gedachte hebben voor jullie baby? Check het met de Namenteller op WIJ.nl.

Wil je jouw geboortekaartje laten opvallen?

Wil je er helemaal iets bijzonders van maken? Verzend je geboortekaartjes dan met aandacht, door voor een mooie bijpassende envelop te kiezen in een kleur die matcht met jouw hippe geboortekaartje. Maak de envelop af met adresstickers en sluitstickers die passen bij jouw geboortekaartje.