• Eerste proefdruk GRATIS
  • Snelle levering & mooie kwaliteit
  • Keuze uit 2100+ kaartjes

Speciale geboortekaartjes

Bij WIJ Geboortekaartjes vind je unieke geboortekaartjes voor jongens en meisjes volgens de laatste trends, waarbij je je kaartje zelf gemakkelijk kunt aanpassen naar jouw wensen. Of helemaal zelf kunt ontwerpen. En hierbij kun je gebruik maken van bijzondere bewerkingen die wij aanbieden, zoals glimmende foliedruk of een kaartje gedrukt op hout.

Speciale geboortekaartjes met foliedruk, hout of met foto

Bijzondere bewerking: foliedruk

Maak je unieke geboortekaartje extra bijzonder met foliedruk. Folie is een extra glimmend laagje dat wordt gedrukt op bepaalde elementen op het kaartje, zoals een hartje of de naam van je kind. Zo valt dat extra op. Je kunt de extra folielaag voelen als je met je vinger over het papier aait.

6 kleuren folie

Er zijn op dit moment 6 kleuren folie: goud, zilver, koper, rosegoud, zwartfolie en witfolie. Elke soort straalt iets anders uit. Goudfolie laat de elementen op je kaartje glimmen en straalt luxe uit. Koperfolie is hip en combineert mooi wat meer donkere tinten. Zwartfolie maakt je kaartje stoer. Witfolie is wat subtieler. Bedenk wat je wilt wat jouw babykaartje uitstraalt en kies de foliekleur die daar het beste bij past om het gewenste effect te bereiken. Let op: je kunt maar 1 foliekleur kiezen per kaartje. Dus niet én goud én koper. Er wordt dan maar 1 kleur folie gedrukt.

Geboortekaartje jongen betonlook groen Lucas
Geboortekaartje silhouette dieren koperfolie Fos
Geboortekaartje meisje roze hartjes Nina
Geboortekaartje jongen beer aquarel hout Benjamin
Geboortekaartje dochter botanical floral op hout Nieke

Bijzondere bewerking: hout

Nog een manier om jouw unieke babykaartje extra bijzonder te maken is door het te laten drukken op een speciale papiersoort of op echt hout! Een geboortekaartje op hout is echt heel mooi en bijzonder. We drukken het ontwerp op 2 mm dik berkenhout. Het is een goed stevig natuurproduct. En omdat hout een eigen lichte houten nerfstructuur heeft, ziet elk afzonderlijke kaartje er uniek uit. 

Waarop letten bij drukken op hout?

Een houten geboortekaartje is het mooiste als je hem níet helemaal bedrukt met een achtergrondkleur, maar er alleen een paar elementjes erop zet, zodat je de houten achtergrond ook echt ziet en ook echt een functie krijgt. Want het hout fungeert dan eigenlijk gewoon als achtergrondkleur van je kaartje. Wanneer je kiest voor natuurlijke kleuren en elementen, zoals aquarel en botanische elementen, past dat extra mooi bij het hout van je geboortekaartje. Dan versterkt het elkaar. Prachtig! 

Let op: het is belangrijk om te weten dat er géén wit kan worden gedrukt op hout. Als je kiest voor een tekst of element in een witte kleur, dan wordt dit níet gedrukt en zal het er níet wit uit zien, maar 'transparant' worden op je houten kaartje. Dus alles wat je wit maakt, wordt eigenlijk 'hout'. Let er dus op dat je alleen donkere kleuren gebruikt.

Houten kaartjes verzenden

Verder is dit ook goed om te weten. Hout is nu eenmaal wat zwaarder dan papier en dat is van invloed op de verzendkosten. Want je hebt voor de verzending van een houten kaartje 2 postzegels nodig in plaats van 1. Behalve als je kiest voor het kleinste formaat houten kaartje (10x15 cm) die kun je nog wel met 1 postzegel versturen. 

Liever papier

Vind je hout wel mooi, maar heb je toch liever papier? Kies dan voor een houten achtergrond als illustratie. Die kan kan gewoon worden gedrukt op papier. Dan heb je toch de houten uitstraling. 

Levertijd bij kaartjes met bijzondere bewerkingen

Geboortekaartjes met een bijzondere bewerking zoals foliedruk of hout kosten wat meer tijd om te vervaardigen. Daarom geldt er voor deze producten ook een iets langere levertijd van 3-5 werkdagen. 

Bestel altijd eerst een proefdruk

Waarom is het belangrijk om altijd eerst een proefdruk te bestellen van je geboortekaartje? Omdat het kaartje er in het echt er altijd net even iets anders uit kan zien dan op je computerscherm. Door een papiersoort of houten ondergrond kan er kleurverschil ontstaan. En het is sowieso altijd goed om even alle teksten na te lezen op spelfouten. En vanaf een scherm kijk je toch anders, dan wanneer je het kaartje vast hebt. Zeker bij kaartjes met een bijzondere bewerking, raden wij je aan om altijd eerst een proefdruk te bestellen en je kaartje goed te controleren. Het is gewoon zonde als je er pas na het drukken achterkomt dat er toch iets anders had gemoeten. Bekijk ook: 5x waarom het belangrijk is om altijd een proefkaartje te bestellen >>

Voor proefkaartjes met folie of hout geldt altijd een toeslag

Voor een proefkaartje met foliedruk vragen we een toeslag van € 10. Maar wanneer je de code WIJPROEF gebruikt bij de 1e proefdruk met folie, ontvang je € 2,50 korting en betaal dus nog maar € 7,50. Deze prijzen hanteren we vanwege de hoge opstartkosten voor een extra bewerking zoals folie.

Voor een proefkaartje met hout vragen we een toeslag van € 5. Gebruik hiervoor ook de code WIJPROEF bij je 1e proefdruk.

Speciale geboortekaartjes: met foto

Het is geen extra bewerking voor ons, maar het maakt je kaartje wel extra speciaal en persoonlijk: een foto van je pasgeboren baby op het geboortekaartje. Zo kan iedereen meteen jullie prachtige zoon of dochter bewonderen. Ook dat is mogelijk met onze kaartjes. Wanneer je zelf aan de slag gaat met het invoegen van foto's of andere zelfgemaakte beelden of illustraties op je kaartje, let er dan op dat ze altijd binnen de margelijnen en het grijze snijgebied staan. Zonde als er ineens een stuk wordt afgesneden! 

Welke papiersoort?

Wanneer je een foto op je geboortekaartje zet, kun je het beste kiezen voor een mooie gladde en stevige papiersoort zoals Standaard mat, Zijdeglans of (Zijde)Glans extra dik. Standaard mat is helder wit papier waar kleuren en foto's mooi op uitkomen. Zijdeglans of (Zijde)Glans extra dik is wat meer crème-geel en gladder dan Standaard mat.

Geboortekaartje meisje roze aquarel met foto Anniek
Geboortekaartje zoon blauwe aquarel met foto Noah
Geboortekaartje nijntje velvet rib groen met koperfolie Joris
Geboortekaartje zoon Prénatal jungledieren leeuw Sem
Geboortekaartje luiaard Oscar

Speciale collecties: nijntje, Prénatal en Bora

Ook dit is geen extra bewerking voor ons, maar het zijn wel unieke geboortekaartjes collecties die je exclusief alleen bij WIJ Geboortekaartjes kunt vinden: nijntje, Prénatal en Bora. 

Exclusieve collectie nijntje

Alleen bij WIJ Geboortekaartjes vind je nijntje geboortekaartjes. Lief, in hippe kleuren en ook op hout of met foliedruk. Ga naar nijntje »

Exclusieve collectie Prénatal

Ook de uitgebreide collectie Prénatal geboortekaartjes zijn alleen verkrijgbaar bij WIJ Geboortekaartjes. Deze babykaartjes kun je matchen met jouw favoriete Prénatal thema. Leuk als je de babykamer, kleertjes én geboortekaartje in één stijl wilt hebben. Bekijk de Prénatal geboortekaartjes >>

Exclusieve collectie BORA

En ook met BORA heeft WIJ Geboortekaartjes een exclusieve samenwerking. Bekijk de vrolijke geboortekaartjes met lieve speelse dieren die zijn ontworpen in de lijn van de boekjes van BORA. Ga naar BORA >>