• Eerste proefdruk GRATIS
  • Snelle levering & mooie kwaliteit
  • Keuze uit 2100+ kaartjes

Geboortekaartje: welk papier kies je?

Je hebt het geboortekaartje klaar, je wilt hem bestellen en dan krijg je de vraag welke papiersoort je wilt. Maar hoe weet je nu welke papiersoort je het beste kunt kiezen voor jouw babykaartje?

Op dit moment hebben wij 7 verschillende papiersoorten in ons assortiment: Standaard mat, Zijdeglans, (Zijde)Glans extra dik, Klassiek, Klassiek extra dik, Luxe wit/Linnen en Metallic. Al deze papiersoorten zijn van goede kwaliteit. Toch kan de ene papiersoort net iets beter passen bij jouw geboortekaartje dan de andere papiersoort. 

Je kunt altijd kiezen voor de papiersoorten Standaard mat en Zijdeglans, al raden wij deze niet aan bij lange enkele kaarten omdat deze wat meer stevigheid kunnen gebruiken. Voor deze twee papiersoorten geldt geen meerprijs, voor de andere papiersoorten wel.

Geboortekaartje: welk papier kies je?

Wat is het formaat van je geboortekaartje?

Kijk allereerst naar het formaat van jouw geboortekaartje. Want het formaat bepaalt mede voor welke papiersoort je kunt kiezen.

Wanneer je een dubbel gevouwen geboortekaartje hebt, dan kun je níet kiezen voor de extra dikke papiersoorten, omdat het babykaartje dan te dik wordt om te kunnen vouwen.

Wanneer je een enkele kaart hebt, dan kun je wél kiezen voor een extra dikke papiersoort zoals (Zijde)Glans extra dik en Klassiek extra dik. Deze papiersoorten raden wij ook echt aan bij een langwerpig staand of liggend formaat zoals 10 x 21 cm, vanwege de stevigheid.

Staat er een foto op je geboortekaartje? Kies voor Standaard mat, Zijdeglans of (Zijde)Glans extra dik.

Wanneer er een foto op het geboortekaartje staat, kun je het beste kiezen voor een mooie gladde en stevige papiersoort zoals Standaard mat, Zijdeglans of (Zijde)Glans extra dik. 

Standaard mat is helder wit papier waar kleuren en foto's mooi op uitkomen. Zijdeglans of (Zijde)Glans extra dik is wat meer crème-geel en ook wat gladder, waardoor het iets meer glans heeft en iets minder mat is dan Standaard mat.

Kies voor (Zijde)Glans extra dik wanneer je een enkele langwerpig geboortekaartje hebt.

Hieronder staan de overige 4 papiersoorten, met daarbij uitleg van hun eigenschappen.

Klassiek en Klassiek extra dik papier

Kies voor Klassiek of Klassiek extra dik wanneer je houdt van papier met een iets ruwere structuur. Dit papier doet denken aan geschept papier, heeft een iets gelere kleurtoon, crème wit en heeft een meer oud-hollands gevoel. Ook geschikt voor babykaartjes met kraft achtergrond, het geboortekaartje krijgt dan meer een kartonnen look.

Luxe wit / Linnen papier

Kies voor Luxe wit/Linnen wanneer je een geboortekaartje hebt met watercolour, penseelstreken of pentekening. Door de voelbare linnen structuur heeft dit helder witte papier een canvas/schilderij uitstraling. Helaas is dit papier niet geschikt voor lange enkele geboortekaartjes, omdat de babykaart dan te slap wordt.

Metallic papier

Kies voor Metallic papier wanneer je houdt van een mooie parelmoerglans. Dit papier heeft een feestelijke uitstraling en is zeer geschikt voor geboortekaartjes met veel witruimte of grijstinten, die zilverachtig zullen aandoen. Minder geschikt voor kaarten die (bijna) volledig zijn bedrukt, omdat het glanseffect dan teniet wordt gedaan door de inkt. Geschikt voor alle formaten geboortekaartjes, zowel enkel als dubbel.