• Eerste proefdruk GRATIS
  • Snelle levering & mooie kwaliteit
  • Keuze uit 2100+ kaartjes

Hoe maak je een geboortebord?

Verwacht je bijna te gaan bevallen of is jullie baby net geboren? Met een geboortebord op het raam kan je aan iedereen laten zien dat er bij jullie een baby is geboren. Het bord kan je op het raam aan de voorkant van je huis bevestigen, een hele leuke aankondiging van de geboorte vanuit je tuin!

Een geboortebord aan je raam om de geboorte van je baby aan te kondigen

Een geboortebord, wat is het precies?

Een geboortebord wordt ook wel een geboorteraambord genoemd en is te vergelijken met een makelaarsbord. Het bord vouw je doormidden waardoor het een V-vorm krijgt. Door middel van de meegeleverde zuignappen kan het geboorte raambord bevestigd worden op het raam.

Maak je eigen raambord in de stijl van je geboortekaartje

Je kunt er ook voor kiezen om een eigen geboortebord te ontwerpen, ga dan aan de slag met het blanco bord in onze ontwerptool. Heel leuk om het helemaal in de stijl van je geboortekaartje te maken! Als je onderstaande stappen volgt tijdens het ontwerpen, gaat het helemaal goed komen.

1. Even wat informatie om mee te beginnen.
Het formaat van het geboortebord is 50x70 cm. Dit is inclusief de randen aan de zijkant die omgevouwen worden om het bord bevestigen aan het raam, dus het paneel zelf is 45x70 cm. Op het geboortebord zie je een stanslaag. De rode lijnen geven aan waar het bord wordt gevouwen en de groene lijn is het midden van het bord. Deze lijnen worden niet gedrukt, maar zijn er om jou een indicatie te geven hoe het bord eruit zal komen te zien. Op deze manier kun je nauwkeurig per zijde het ontwerp maken.

2. Afloopgebied en veiligheidsmarge.
De drukker houdt een minimale marge aan van een paar millimeter om er zeker van te zijn dat belangrijke illustraties en teksten er niet worden afgesneden. Daarom is het belangrijk dat afbeeldingen en achtergronden helemaal doorlopen in de grijze aflooprand. Zo weet je zeker dat er geen witranden om het bord zichtbaar zijn. Daarnaast is het dus belangrijk om teksten binnen de veiligheidsmarge te plaatsen. Deze marge kan je zien door het vakje veiligheidsmarge link bovenin aan te vinken.

3. Wil je een eigen afbeelding gebruiken als design?
Houd er dan rekening mee dat de afbeelding 356 mm hoog is en 253 mm breed. Dit formaat past precies op 1 zijde van het geboortebord waarbij er rekening is gehouden met het snijgebied. Zorg er ook hier weer voor dat de teksten op deze afbeelding ook daadwerkelijk passen binnen de veiligheidsmarge. Om ervoor te zorgen dat het geboortebord naar wens is en van de juiste kwaliteit, moeten eigen afbeeldingen 300 dpi zijn. DPI staat voor 'dots per inch'. Deze eenheid wordt gebruikt om aan te geven in hoeveel pixels de afbeelding per inch zal worden gedrukt.

4. Houd het design van je geboortekaartje erbij.
Als je in het design van je geboortekaartje zit, zie je rechts alle lagen. In deze lagen staat precies welke elementen in het design van jouw kaartje verwerkt zijn. Deze illustraties vindt je in onze beeldbank terug.

5. Illustraties toevoegen.
Nu je weet welke illustraties er in je kaartje gebruikt zijn, kun je deze zelf toevoegen aan je geboortebord. Tip: Bouw je geboortebord laag voor laag op om te voorkomen dat je straks niet meer weet waar je bent gebleven. Voeg bijvoorbeeld eerst de achtergrond toe zoals een watercolor of betonlook, voeg daarna elementjes toe zoals hartjes, bladeren en dieren.

6. De naam en de geboortedatum.
Als het design helemaal af, kun je de naam toevoegen aan je bord en eventueel de geboortedatum. Voeg een tekstvak toe en selecteer het juiste lettertype. Het geboortebord is natuurlijk best wel groot, dus zorg ervoor dat de naam ook van een afstand leesbaar kan zijn. Kies daarom niet voor een te kleine lettergrootte. Nogmaals: wil je het bord alvast in huis hebben en ‘m gelijk op het raam kunnen bevestigen zodra je baby geboren is? Bestel hem dan zonder geboortedatum.

7. Uitlijning.
Tot slot kan je nog even kijken of beide zijdes gelijk zijn uitgelijnd. Dit kan je zien door op een tekstvak te klikken en vervolgens te kijken naar ‘uitlijnen op zijde’. Hier staat precies op welke lijnen het tekstvak gecentreerd staat. Zo kan je dus nog even checken of de naam op dezelfde hoogte staat als op de andere zijde.

Hoe maak je een geboortebord

Onze collectie geboorteborden

Bij WIJ Geboortekaartjes vind je een ruime collectie geboorteborden met hippe ontwerpen. De zijdes op de geboorte borden zijn voornamelijk identiek opgemaakt of juist gespiegeld zodat het ontwerp vanaf beide kanten tot z’n recht komt. Ga bijvoorbeeld voor een mooi geboortebord met een ooievaar voor een jongen of meisje, een echt klassiek statement! Zo heb je toch een bord met een ooievaar in de tuin, maar dan op een origineel geboortebord! 

Alle geboorteborden

 

Zodra je een geboorte bord hebt geselecteerd, kun je deze nog helemaal aanpassen naar wens in onze ontwerptool. Je kunt eventueel nog extra elementen uit de beeldbank toevoegen aan het design. De laatste stap is de naam van jullie baby er op zetten en eventueel de geboortedatum. Tip: wil je het geboortebord alvast in huis hebben voordat de kleine geboren is? Bestel hem dan zonder geboortedatum, dan heb je hem maar alvast in huis en kan hij gelijk op het raam als je baby geboren is!

Veel succes met het ontwerpen van je eigen geboortebord en veel plezier ermee!