Wat zet je op je geboortekaartje?

13 december 2018 / DRN Walter

Natuurlijk zet je allereerst de naam van je kind op het geboortekaartje, maar wat moet er verder eigenlijk allemaal op? Dat is uiteraard helemaal aan jou. Hierbij een aantal onderdelen waar je aan kunt denken.

Naam van je baby

Bedenk of jouw baby één voornaam heeft of misschien ook nog een tweede en een derde naam. Zo kun je ervoor kiezen om alleen de voornaam op de voorkant van de kaart te zetten en de volledige naam in de binnenkant of op de achterkant. Als het niet vanzelfsprekend is wat de achternaam van je kind wordt, omdat jij en je partner allebei een andere achternaam aanhouden, dan kun je ervoor kiezen om die er ook bij te vermelden.

Geboortedatum en tijdstip

Je weet van tevoren niet wanneer je baby precies wordt geboren, dus de datum en tijd kun je pas achteraf invullen op de kaart. Vergeet hiervoor niet van te voren al een mooi plekje in te ruimen. Zet hiervoor bijvoorbeeld eerst je uitgerekende datum op de kaart, om te zien hoe dat staat. Let op dat je deze datum wel even controleert en zo nodig aanpast voor je de geboortekaartjes gaat bestellen!

Gewicht en lengte

Tegenwoordig worden baby’s niet meer altijd gemeten na de geboorte, maar wel gewogen. Je kunt hierbij uitgaan van 4 cijfers, bijv. 3.500 gram. Maak hier iets leuks van op het geboortekaartje met behulp van een illustratie van een weegschaal.

Eigen naam en adres

Sluit de tekst op de kaart af met je eigen naam, die van je partner en eventuele broertjes en zusjes, en jullie adres en telefoonnummer. Zo kunnen mensen je feliciteren, een kaart sturen of op kraamvisite komen.

Rusttijden

Het is leuk om mensen uit te nodigen om langs te komen op kraambezoek, dit kun je doen met een speciale bezoektekst. Het kan hierbij fijn zijn om tijden aan te geven wanneer jullie rusten. Dit zorgt ervoor dat jullie niet de hele dag geleefd worden door bezoek.

Geboortegedichtje

Behalve praktische teksten, kun je ook een geboortegedichtje op de kaart zetten. Dit kan op de voorkant, maar ook op de binnenkant of achterkant van de kaart.

ONDERWERPEN: geboorte

REACTIES

Lamia 2019-11-23 21:17:17
Lamia mohammed Alkrmi &Mohammed Mazen Alkadi

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.

Andere onderwerpen: