• Eerste proefdruk GRATIS
  • Snelle levering & mooie kwaliteit
  • Keuze uit 2100+ kaartjes

Geboortekaartjes jongen trends

Wat zijn op dit moment de trends voor jongens geboortekaartjes? Onze ontwerpers houden de trends nauwlettend in de gaten om ervoor te zorgen dat onze collectie geboortekaartjes voor jongens altijd hip en up to date is en voldoet aan jouw wensen. Welke stijlen jongens geboortekaartjes trending zijn verandert continu. Een paar jaar geleden waren geboortekaartjes met indianen en zwart witte geboortekaartjes voor een jongen nog helemaal hip, tegenwoordig zie je die bijna niet meer. Welke stijlen je dan nu wel ziet? We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet!

Geboortekaartjes trends jongens

Geboortekaartje jongen met watercolour

Je ziet het veel: zachte aquarel op de achtergrond van het geboortekaartje in verschillende tinten groen, blauw en grijs voor een jongen. En het combineert ook eigenlijk overal goed mee! Watercolour met dieren, watercolour met foliedruk, watercolour als betonlook, het staat allemaal even prachtig! En niet alleen de achtergrond is van aquarel, ook de illustraties op het geboortekaartje voor een jongen kunnen worden geschilderd in aquarel. De zachte uitstraling van watercolour maakt dat dit heel geschikt is voor dé aankondiging van de geboorte van jouw zoon. Want zo'n pasgeboren baby'tje is toch ook gewoon heel lief en zacht?

Geboortekaartje jongen met olifanten

De olifant! Je ziet hem in alle soorten en maten voorbij komen op geboortekaartjes. Het is natuurlijk ook een prachtig dier met een mooie symbolische betekenis. Een olifant staat voor kracht, wijsheid, vriendelijkheid en een lang gelukkig leven. Dat wil toch iedereen voor haar zoon? En een geboortekaartje met een olifant is ook heel leuk voor als er een broertje bij komt. Dan kun je kiezen voor een geboortekaartje met daarop twee olifanten afgebeeld: één grote én één kleine. Superlief! 

Geboortekaartje olifant blauw koperfolie Diwan
Geboortekaartje jongen dieren olifant watercolor Bram
Geboortekaartje jongen dieren blauw olifantjes Otis
Geboortekaartje jongen jungledieren goudfolie Mees
Geboortekaartje jongen jungle olifanten koperfolie Sieb

 

Geboortekaartjes met dieren in de jungle

Behalve de olifant zijn ook andere dieren in de jungle veel terug te zien op geboortekaartjes voor jongens. Denk hierbij aan de leeuw, de giraffe en de aap. 

Geboortekaartjes met andere dieren

Eén dier die het altijd goed zal blijven doen op een geboortekaartje voor een jongen is: de ooievaar! Die prachtige vogel staat nog altijd symbool voor de geboorte van een baby. De ooievaar doet het niet alleen goed op het geboortekaartje zelf, maar ook op de adresstickers en sluitstickers voor op de envelop. Zo verstuur je je geboortekaartjes extra leuk! 

Maar ook dieren in het bos zijn trending, zoals de beer, het hert, de vos, de eekhoorn en het konijn. En wat dacht je van dinosaurussen? Ook die staan hartstikke leuk op een geboortekaartje voor een jongen. Stoer!

Geboortekaartje jongen ooievaar aquarel blauw Hugo
Geboortekaartje jongen bosdieren beer Frenkie
Geboortekaartje jongen bosdieren silhouetten Jesse
Geboortekaartje jongen busje met dieren aquarel Gus
Geboortekaartje jongen dino Mason

Groene geboortekaartjes voor een jongen

Traditioneel is blauw de kleur van de geboorte van een zoon, maar tegenwoordig zien we steeds vaker groene geboortekaartjes voor een jongen. Groen is ook meer een unisex kleur, die kan voor zowel een jongen als een meisje. Dus als je nog niet wilt weten of je een jongen of een meisje krijgt, kan een groen geboortekaartje uitkomst bieden! Uiteraard kun je ook twee geboortekaartjes uitzoeken, één voor een jongen en één voor een meisje, en dan wordt het een verrassing welke het uiteindelijk wordt!

Geboortekaartjes met silhouetten

Vooral silhouetten van kindjes doen het goed op een geboortekaartje. Zeker leuk voor als er een broertje bij komt. Dan kun je een geboortekaartje kiezen met silhouetten die staan voor al jouw kinderen.

Geboortekaartjes met foliedruk

Als je écht iets bijzonders wilt, kies dan voor foliedruk op het geboortekaartje. Folie is een extra glimmend laagje op bepaalde elementen van het kaartje, zoals de naam of een hartje. Je kunt deze extra laag voelen als je met je vinger over het kaartje aait. Er zijn 6 soorten foliedruk: goudfolie, zilverfolie, koperfolie, roségoudfolie, witfolie en zwartfolie. Goudfolie is de bekendste, maar ook koperfolie wordt steeds vaker gekozen voor op het geboortekaartje voor een jongen. Wit- en zwartfolie zijn de nieuwste soorten folie. Helemaal hip!

Geboortekaartje jongen betonlook groen Lucas
Geboortekaartje jongen minimalistisch blauw Sven
Geboortekaartje nijntje velvet rib groen met koperfolie Joris
Geboortekaartje zoon blauwe aquarel met foto Noah
Geboortekaartje jongen minimalistisch blauw Raven

Geboortekaartjes van hout

Je kunt je geboortekaartje laten drukken op 8 soorten papier voor hoge kwaliteit. Maar het is tegenwoordig ook mogelijk om je geboortekaartje te laten drukken op écht hout. Wij gebruiken hiervoor berkenhout van 2 mm dik. Een écht natuurproduct.

Geboortekaartje jongen: gratis proefdruk

Heb je een geboortekaartje gevonden dat helemaal naar jouw wens is? Bestel dan een proefdruk, zo kun je het geboortekaartje van je zoon in het echt bekijken. En ook de teksten controleren op eventuele spelfouten. Omdat wij het belangrijk vinden dat je helemaal blij bent met jouw geboortekaartjes, ontvang je van ons je 1e proefdruk gratis. Gebruik hiervoor de code WIJPROEF bij het afrekenen in je winkelmandje.

Babynamen jongens trends

Nu je weet wat de trends zijn op het gebied van jongens geboortekaartjes, ben je misschien ook benieuwd naar de babynamen trends voor jongens! Want welke naam er straks op het geboortekaartje komt te staan, dat is toch eigenlijk wel het allerbelangrijkste. Ga naar de babynamen trends voor jongens »