Zomeractie! Bestel een gratis proefdruk en maak kans op € 100 shoptegoed!

Do’s en don’ts: hier let je op bij het geboortekaartje

Een geboortekaartje versturen is zo gedaan, toch zijn er een aantal punten waar je rekening mee kunt houden om het perfecte kaartje te versturen. We hebben de 11 do’s & don’ts voor je op een rijtje gezet om zo je kaartje zonder fouten te kunnen versturen.

Do's en don'ts: hier let je op bij het geboortekaartje

1. Ontwerp klaar

Zorg dat je op tijd klaar bent met het ontwerp van het kaartje, zodat je na de geboorte alleen nog de datum hoeft aan te passen. Vergeet naast de datum ook niet om het geboortegewicht, het tijdstip en eventueel de lengte aan te passen na de geboorte. Je kunt voor deze gegevens al ruimte maken in het ontwerp. 

2. Kleurgebruik

Let op het kleurgebruik van je kaart. Want bijvoorbeeld een witte tekst op een lichtgele achtergrond is niet goed leesbaar, dan kun je beter voor een donkere achtergrondkleur kiezen. Om de kleur van het kaartje goed te beoordelen kan je het best een proefkaartje bestellen. Met de code WIJPROEF krijg je van ons het eerste proefkaartje gratis. Naast de kleuren kun je ook op deze manier de papiersoort beoordelen. 

3. Rustmomentje

Als je wilt voorkomen dat er straks de hele dag kraambezoek over de vloer komt, kun je op het kaartje tijden aangeven wanneer jullie rusten. Zo bouw je even een momentje voor jullie zelf in om alle nieuwe indrukken te verwerken. Mocht je liever geen bezoek ontvangen of een kraamborrel organiseren kan je dit ook op het kaartje zetten. Daarnaast is het een optie dat wanneer je een kraamfeest geeft, je hier een apart kaartje voor maakt. Deze kun je dan met de kaarten meesturen naar de mensen waarvan je graag wilt dat ze op het kraamfeest komen.

4. Eigen naam en adres

Behalve de naam van je baby is het ook goed om je eigen naam en adres te vermelden op de kaart. Op deze manier kunnen mensen je een felicitatiekaart sturen of op kraamvisite komen. Naast je naam en adres kun je ook jullie telefoonnummers vermelden. 

5. Geboortegedichtje

Maak je geboortekaartje nog persoonlijker met een mooi geboortegedichtje. Kies een gedichtje dat bij jullie past. Het kan bijvoorbeeld gaan over hoe jullie de komst van de kleine ervaren of iets wat jullie je kindje willen toewensen in het leven. Zorg ervoor dat de tekst jullie aanspreekt, het hoeft niet perse te rijmen. Een paar mooie woorden kunnen ook alles zeggen.

6. Dubbelcheck teksten

Laat de tekst op het geboortekaartje altijd even lezen door je partner of iemand in je omgeving. Soms heb je er al zo lang naar gekeken, dat die ene spelfout je niet meer opvalt. Iemand met een frisse blik kun je zo heel dankbaar zijn! Doe deze dubbelcheck ook even wanneer het kindje is geboren. Staat de geboortedatum bijvoorbeeld op 2 plaatsen op de kaart, pas dan op beide plekken deze aan naar de juiste datum. Tevens verander je ook na de geboorte de geboortegegevens in de juiste gegevens.

7. Proefkaart

Bestel een gratis proefkaart, zo kun je de kleur, het papier en de tekst nog even checken. Nog een voordeel van een proefkaart, het is extra leuk om de gekozen naam zo in het echt te zien staan op papier!

8. Adressenlijst

Bedenk van tevoren naar wie je allemaal een geboortekaartje wilt sturen. Dan weet je meteen hoeveel kaartjes en enveloppen je nodig hebt. Bestel iets meer kaartjes, mocht je naderhand per ongeluk iemand vergeten zijn dan heb je nog wat achter de hand. En verzamel en check ook meteen alle adressen! Leuk is dat je ook adresstickers kunt bestellen passend bij het geboortekaartje, dat scheelt een hoop schrijfwerk! 

9. Enveloppen klaar

Bestel de enveloppen van tevoren, zodat je deze tijdens je zwangerschap kunt voorzien van een adres en geboortezegel. Dat scheelt wederom een hoop werk in je kraamweek!

10. Klopt jouw postadres?

Controleer altijd of je je adres goed hebt ingevuld in je account, zodat je bestelling geboortekaartjes naar jouw juiste postadres wordt gestuurd.

11. Levertijden

Check van tevoren wat de levertijden zijn voor je bestelling. Zo voorkom je teleurstellingen als het langer zou duren dan je dacht. En zo kun je er rekening mee houden om je bestelling voor een bepaalde tijd door te geven zodat je snel in huis hebt.

Ben je nog op zoek naar een geboortekaartje voor een jongen of een meisje in jouw stijl? Kijk rustig rond bij al onze unieke geboortekaartjes. Kaartje gevonden? Pas hem aan naar wens en bestel een gratis proefkaartje met de code WIJPROEF.

Geboortekaartje meisje roze aquarel Jade
Geboortekaartje minimalistisch blauw Oliver
Geboortekaartje jongen olifanten silhouette Jake
Geboortekaartje jongen betonlook groen Lucas
Geboortekaartje meisje olifant met roze aquarel Zoë