• Eerste proefdruk GRATIS
  • Snelle levering & mooie kwaliteit
  • Keuze uit 2100+ kaartjes

Geboortekaartjes meisje trends

Welke trends zien we op dit moment bij meisjes geboortekaartjes? Onze ontwerpers houden de trends voortdurend in de gaten om ervoor te zorgen dat onze collectie geboortekaartjes voor meisjes altijd hip en up to date is en voldoet aan jouw wensen. Welke stijlen meisjes geboortekaartjes populair zijn, verandert continu. Een paar jaar geleden zagen we nog veel zwart-witte geboortekaartjes voor een meisje, maar nu zie je die bijna niet meer. Welke stijlen nu dan wel populair zijn? We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet!

Geboortekaartjes trends meisje

Geboortekaartje meisje met aquarel

Een grote trend is die van watercolour. Zachte aquarel op de achtergrond van het geboortekaartje in verschillende tinten roze en rood voor een meisje. En het combineert ook heel goed met andere stijlen, zoals watercolour met dieren,watercolour met foliedruk, watercolour als betonlook, het staat allemaal even mooi! En niet alleen de achtergrond is van aquarel, ook de illustraties op het geboortekaartje voor een meisje kunnen worden geschilderd in aquarel. De zachte uitstraling van watercolour maakt dat dit heel geschikt is voor dé aankondiging van de geboorte van jouw dochter. Want zo'n pasgeboren meisje is toch ook gewoon heel lief, zacht en schattig?

Geboortekaartje meisje aquarel roze Emma
Geboortekaartje meisje bloemen roze Olivia
Geboortekaartje meisje waterverf hartje Soof
Geboortekaartje meisje roze betonlook Vivien
Geboortekaartje meisje bloemen roze Julia

Geboortekaartje meisje botanical

Een andere trend van dit moment voor meisjes geboortekaartjes is botanical. Dit zijn kaartjes met botanische elementen zoals bloemen, planten, bladeren en takjes. Het kan mooi gecombineerd worden met aquarel, maar ook met het bos, de jungle en dieren. 

Geboortekaartje meisje dieren

Ook dieren zijn geliefd voor meisjes geboortekaartjes. We zien op dit moment vooral dieren in het bos, zoals de beer, het hert en een konijn. Daarnaast zien we ook veel dieren in de jungle, zoals de olifant, een giraffe, een leeuw of een aap. Een geboortekaartje met dieren is ook heel leuk voor als er een zusje bij komt. Dan kun je kiezen voor een geboortekaartje met daarop twee dieren afgebeeld: één grote én één kleine. Superlief!

Eén dier die het altijd goed zal blijven doen is de ooievaar! Die prachtige vogel staat symbool voor de geboorte van een baby. De ooievaar doet het niet alleen goed op het geboortekaartje zelf, maar is ook superleuk voor op de adresstickers en sluitstickers voor op de envelop. Zo verstuur je je geboortekaartjes extra leuk! 

Geboortekaartje meisje bosdieren hert Liselotte
Geboortekaartje meisje silhouetten bosdieren Norah
Geboortekaartje meisje roze met olifant Evi
Geboortekaartje meisje ooievaar Loua
Geboortekaartje meisje watercolor dieren goudfolie Nora

Groene geboortekaartjes voor een meisje

Roze is nog steeds by far de meest gekozen kleur voor meisjes geboortekaartjes. Maar als je echt een hip en trendy geboortekaartje wilt voor je dochter, denk dan eens aan een groen kaartje! Groene geboortekaartjes voor een meisje zijn echt in opkomst. Groen is meer een unisex kleur, die kan zowel voor een meisje als voor een jongen. Dus als je nog niet weet of je een meisje of een jongen krijgt, dan kan een groen geboortekaartje heel handig zijn. Natuurlijk kun je ook twee geboortekaartjes uitzoeken, één voor een meisje en één voor een jongen. En dan is het een verrassing welke het uiteindelijk wordt!

Geboortekaartjes met silhouetten

Behalve silhouetten van dieren en voetafdrukken, doen vooral silhouetten van kinderen het goed op een geboortekaartje. Met name erg leuk en geschikt voor de komst van een zusje. Dan kun je een geboortekaartje kiezen met silhouetten van grote broer(s) of zus(ssen) samen met hun nieuwe kleine zusje. Hoe lief!

Geboortekaartjes met foliedruk

Als je écht wilt uitpakken, kies dan voor foliedruk op het geboortekaartje. Folie is een extra glimmend laagje op bepaalde elementen van het kaartje, zoals de naam of een hartje. Je kunt deze extra laag voelen als je met je vinger over het kaartje aait. En het maakt je geboortekaartje echt bijzonders. Er zijn 6 soorten foliedruk: goudfolie, zilverfolie, koperfolie, roségoudfolie, witfolie en zwartfolie. Goudfolie is de bekendste, maar ook roségoudfolie en koperfolie worden steeds vaker gekozen voor op het geboortekaartje voor een meisje. Wit- en zwartfolie zijn de nieuwste soorten folie. Helemaal hip!

Geboortekaartje meisje roze hartjes Nina
Geboortekaartje meisje met bloemenkrans  Lilly
Geboortekaartje meisje roze aquarel met foto Pip
Geboortekaartje meisje zusje olifantjes roze Anne
Geboortekaartje meisje roze betonlook Hannah

Geboortekaartje meisje: gratis proefdruk

Heb je hét geboortekaartje gevonden? Pas hem dan gemakkelijk aan naar jouw wensen en bestel een proefdruk. Zo kun je het geboortekaartje van je dochter in het echt bekijken en de teksten controleren op eventuele spelfouten. Omdat wij het belangrijk vinden dat je helemaal happy bent met jouw geboortekaartjes, ontvang je van ons de 1e proefdruk gratis*. Gebruik hiervoor de code WIJPROEF bij het afrekenen in je winkelmandje.

*Uitgezonderd kaartjes met een extra bewerking zoals folie of hout, hiervoor geldt een toeslag.

Babynamen meisje trends

Nu je op de hoogte bent van de trends zijn op het gebied van meisjes geboortekaartjes, ben je misschien ook benieuwd naar de trends op het gebied van babynamen voor meisjes! Want welke naam er straks op het geboortekaartje komt, is het belangrijkste onderdeel van het geboortekaartje. Ga naar de babynamen trends voor meisjes »