Geboortekaartje: welke stijl?

Als je zwanger bent zijn er heel veel dingen die op je af komen (welke zwangerschapscursus, wat wel/niet eten, hoe bevallen?) . Overweldigend soms allemaal!

Eén van de leuke dingen om over na te denken zijn geboortekaartjes. Ook daarin heb je enorm veel keus uit verschillende mogelijkheden, aanbieders en stijlen. Op wijgeboortekaartjes.nl vind je met gemak het unieke geboortekaartje dat helemaal bij jullie past.

Geboortekaartje: welke stijl?

Hoe dan?

1. Start met rondkijken

Kijk gewoon eens fijn rond op de site naar de verschillende geboortekaartjes, thema’s en stijlen om inspiratie en ideeën op te doen.

2. Welk geslacht?

Weet je al of je een jongen of meisje krijgt? Filter dan op geboortekaartjes voor een jongen of een meisje.

3. Welke stijl geboortekaartje?

Wij geven je graag een idee van de stijlen geboortekaartjes die je op dit moment veel ziet.

Hip

Wil jij een hip geboortekaartje waarop je echt wilt uitpakken? Kies dan voor een babykaartje met een gouden elementje. Zoals goudlook babyvoetafdrukken, een hartje of sterretjes. Of kies voor een extra feestelijk geboortekaartje met vrolijke confetti in de vorm van stipjes, hartjes of verfspetters! En deze zie je nu overal: regenbogen! Een herkenbaar kleurrijk symbool. Oorspronkelijk met 7 kleuren, maar tegenwoordig zie je ze ook in warme roze/rode tinten voor een meisje, koele blauwe tinten voor een jongen of regenbogen met stipjes of hartjes.

Lief

Een geboortekaartje krijgt een lieve uitstraling wanneer je kiest voor het gebruik van zachte lichte tinten van bijvoorbeeld groen, roze of blauw. Denk ook eens aan een combinatie met lieve hartjes, dat werkt altijd!  

Stoer

Een geboortekaartje krijgt een stoere uitstraling door het gebruik van volle meer donkere kleuren, zoals donkerblauw, groen, grijs, oker, terra of donkerroze of dieprood. Kies voor grote vlakken of kiezelvormen. Zowel leuk voor een stoere vent of een stoere meid.  

Dieren

Geboortekaartjes met dieren zie je eigenlijk altijd wel. Maar op dit moment zie je vooral veel wilde jungledieren zoals een giraffe, een leeuw en een olifant. Alhoewel een lief schattig konijn het ook altijd goed doet.

Broertje/zusje

Er zijn speciale geboortekaartjes voor een broertje of zusje met hierop een afbeelding van twee of meer kindjes. Het is ook leuk om te kiezen voor de afbeelding van twee of meer dieren, zoals bijvoorbeeld twee lieve olifanten

Silhouet

Een afbeelding van een silhouet op je geboortekaartje is stijlvol en tijdloos. Ze kunnen een kleur hebben of kies juist voor een witte silhouet op een gekleurde achtergrond! Er zijn silhouetten van kindjes en dieren, maar bijvoorbeeld ook van babyvoetafdrukken of een wereldbol.

Watercolour

Op zoek naar een lief geboortekaartje voor je zoon of dochter? Denk dan eens aan een babykaartje met watercolour op de achtergrond of hippe waterverf elementjes. In blauw of roze of andere dromerige pasteltinten.

Minimalistisch

Wil jij je geboortekaartje het liefst clean en simpel houden, met niet teveel poespas? Kies dan voor een minimalistisch geboortekaartje waarbij de focus ligt op de babynaam die je groot op het babykaartje kunt plaatsen in een lettertype naar keuze. Op de achtergrond gebruik je gewoon één kleur. En om het op te leuken kun je nog kiezen voor één enkel klein elementje zoals een hartje, een sterretje of een blaadje. Prachtig!

En nog veel meer...

Natuurlijk zijn er behalve deze belangrijkste stijlen die we voor je hebben uitgelicht, nog veel meer stijlen geboortekaartjes. Bekijk ons mooie overzicht van alle stijlen babykaartjes op alfabetische volgorde.

4. Aanpassen naar wens!

Heb je het geboortekaartje van je dromen gevonden, maar moeten de kleuren nog iets aangepast worden of wil je een paar elementen combineren? Geen probleem! Je kunt elk babykaartje zelf aanpassen naar jouw wensen. Of neem contact met ons op per e-mail, dan helpen wij je graag verder met jouw unieke geboortekaartje!

Geboortekaartje gevonden in jouw stijl? Bestel een proefkaartje, zo kun je zien hoe je babykaartje er in het echt uit ziet en aanvoelt. Met de code WIJPROEF ontvang je het eerste proefkaartje GRATIS.