• Eerste proefdruk GRATIS
  • Snelle levering & mooie kwaliteit
  • Keuze uit 2100+ kaartjes

Geboortekaartje: welke stijl?

Als je zwanger bent zijn er heel veel dingen die op je af komen (welke zwangerschapscursus, wat wel/niet eten, hoe bevallen?). Overweldigend soms allemaal!

Eén van de leuke dingen om over na te denken zijn geboortekaartjes. Ook daarin heb je enorm veel keuze uit verschillende mogelijkheden, aanbieders en stijlen. Op wijgeboortekaartjes.nl vind je met gemak het unieke geboortekaartje dat helemaal bij jullie past. Maar geen zorgen, het perfecte kaartje vinden is zó gedaan!

Geboortekaartje: welke stijl?

Hoe dan?

1. Start met rondkijken

Kijk eens rond op de site naar de verschillende geboortekaartjes, thema’s en stijlen om inspiratie en ideeën op te doen. Ben je fan van dieren, bloemen of wil je juist iets minimalistisch? Kijk wat bij jou past - en bij de naam van je kleine, als je die al weet.

2. Welk geslacht?

Weet je al of je een jongen of meisje krijgt? Filter dan op geboortekaartjes voor een jongen of een meisje. Weet je het nog niet, of wil je liever wachten tot de geboorte? Bekijk dan onze neutrale geboortekaartjes.

3. Welke stijl geboortekaartje?

Bepaal vervolgens welke stijl je de mooiste vindt. Om je te inspireren, hebben we de volgende alvast op een rijtje gezet:

Hip

Zoek je een modern kaartje voor jouw zoon of dochter? Ga dan voor een van de onderstaande geboortekaartjes. Zoals Sammie, met een schattig olifantje op de voorkant. Of ga voor een uniek kaartje op echt hout, zoals Saartje.

Geboortekaartje jongen leeuw goudfolie Sven
Geboortekaartje neutraal luchtballon beer Moos
Geboortekaartje olifant groene watercolor Sammie
Geboortekaartje meisje botanical bloemen op hout Saar
Geboortekaartje meisje aquarel roze Emma

 

Lief

Een geboortekaartje krijgt een lieve uitstraling wanneer je kiest voor het gebruik van zachte lichte tinten van bijvoorbeeld groen, roze of blauw. Denk ook eens aan een combinatie met lieve hartjes, dat werkt altijd!  

Stoer

Een geboortekaartje krijgt een stoere uitstraling door het gebruik van volle meer donkere kleuren, zoals donkerblauw, groen, grijs, oker, terra of donkerroze of dieprood. Kies voor grote vlakken of kiezelvormen. Zowel leuk voor een stoere vent of een stoere meid.  

Dieren

Wat zijn ze leuk: geboortekaartjes met dieren. Met name de jungledieren en bosdieren zijn helemaal in! Zoals een schattige olifant, giraffe, hert en beer. Voor welk dieren geboortekaartje ga jij?. 

Geboortekaartje jongen bosdieren beer Frenkie
Geboortekaartje jongen ooievaar aquarel blauw Hugo
Geboortekaartje jongen jungle dieren Jaxon
Geboortekaartje meisje bosdieren hert Liselotte
Geboortekaartje letter meisje jungledieren Mint

 

Broertje/zusje

Er zijn speciale geboortekaartjes voor een broertje of zusje met hierop een afbeelding van twee of meer kindjes. Het is ook leuk om te kiezen voor de afbeelding van twee of meer dieren, zoals bijvoorbeeld twee lieve olifanten

Silhouet

Een afbeelding van een silhouet op je geboortekaartje is stijlvol en tijdloos. Ze kunnen een kleur hebben of kies juist voor een witte silhouet op een gekleurde achtergrond! Er zijn silhouetten van kindjes en dieren, maar bijvoorbeeld ook van babyvoetafdrukken of een wereldbol.

Geboortekaartje gouden voetjes Levi
Geboortekaartje jongen silhouette Moos
Geboortekaartje zoon silhouette strand Barry
Geboortekaartje meisje silhouette dieren Marlot
Geboortekaartje meisje silhouette wiegje Mila

 

Watercolour

Op zoek naar een lief geboortekaartje voor je zoon of dochter? Denk dan eens aan een babykaartje met watercolour op de achtergrond of hippe waterverf elementjes. In blauw of roze of andere dromerige pasteltinten.

Minimalistisch

Wil jij je geboortekaartje het liefst clean en simpel houden, met niet teveel poespas? Kies dan voor een minimalistisch geboortekaartje waarbij de focus ligt op de babynaam die je groot op het babykaartje kunt plaatsen in een lettertype naar keuze. Op de achtergrond gebruik je gewoon één kleur. En om het op te leuken kun je nog kiezen voor één enkel klein elementje zoals een hartje, een sterretje of een blaadje. Prachtig!

Geboortekaartje jongen minimalistisch blauw Raven
Geboortekaartje jongen watercolor groen Jurre
Geboortekaartje unisex watercolor beige Jacky
Geboortekaartje meisje roze betonlook met hartjes Vera
Geboortekaartje meisje velvetlook Femke

 

En nog veel meer...

Natuurlijk zijn er behalve deze belangrijkste stijlen die we voor je hebben uitgelicht, nog veel meer stijlen geboortekaartjes. Bekijk ons mooie overzicht van alle stijlen babykaartjes op alfabetische volgorde.

4. Aanpassen naar wens!

Heb je het geboortekaartje van je dromen gevonden, maar moeten de kleuren nog iets aangepast worden of wil je een paar elementen combineren? Geen probleem! Je kunt elk babykaartje zelf aanpassen naar jouw wensen. Of neem contact met ons op per e-mail, dan helpen wij je graag verder met jouw unieke geboortekaartje!

Geboortekaartje gevonden in jouw stijl? Bestel een proefkaartje, zo kun je zien hoe je babykaartje er in het echt uit ziet en aanvoelt. Met de code WIJPROEF ontvang je het eerste proefkaartje GRATIS.