• Eerste proefdruk GRATIS
  • Snelle levering & mooie kwaliteit
  • Keuze uit 2100+ kaartjes

Geboortekaartjes inspiratie: kijk eens naar de babykamer

Als je zwanger bent zijn er een hoop keuzes om te maken. Eén daarvan is de keuze van het geboortekaartje. Er zijn zoveel mogelijkheden, waar begin je? Een leuke bron van inspiratie is de babykamer. De stijl die je gebruikt in de babykamer, kun je ook terug laten komen op het geboortekaartje. In onze uitgebreide collectie geboortekaartjes kun je gemakkelijk zoeken op stijl of thema, om kaartjes te vinden die aansluiten op de babykamer. Elk babykaartje is gemakkelijk aan te passen naar jouw wensen. Het is ook mogelijk om zelf een geboortekaartje te ontwerpen. Begin dan met een blanco kaartje om zelf jouw perfecte babykaartje te creëren.

Haal inspiratie uit de babykamer voor je geboortekaartje

Welke stijl heeft de babykamer?

Goed, je kijkt naar de babykamer en dan? Hoe vang je dit op een geboortekaartje? Nou, je kunt beginnen met te kijken naar de stijl van de babykamer. 

  • Heb je stoere houten meubels in de babykamer staan, kies dan voor een stoer geboortekaartje. Bijvoorbeeld met grote donkere kleurvlakken, kraft of hout. Zijn de meubels strak en modern, kies dan voor een strak of modern geboortekaartje, bijvoorbeeld met geometrische lijnen of vormen. Wanneer de meubels licht van kleur en wat sierlijker en fijner zijn, denk dan aan een lief geboortekaartje met lichte kleuren, sterretjes of hartjes.

  • De stijl van de babykamer kun je ook terug laten komen in het formaat van het geboortekaartje. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar een langwerpig staand formaat geboortekaartje past het beste bij een hippe of moderne stijl. Terwijl een vierkant dubbelgevouwen babykaartje wordt gezien als iets traditioneler en meer klassiek.

Geboortekaartje jongen bergen blauw Bruce
Regenboog met roze cirkels en stippen Marije
Geboortekaartje regenboog kraft Dex
Geboortekaartje meisje roze watercolour met hartjes Mila
Geboortekaartje panter groen dieren geometrisch Luc
Geboortekaartje meisje waterverf hartje Soof
Geboortekaartje groene hartjes Jonah
Geboortekaartje bergen kraft modern zoon Friso
Geboortekaartje strepen verf confetti roze goud Janu
Geboortekaartje jongen watercolour groen sterren Lucas

Welke kleuren gebruik je in de babykamer?

Als je al weet of je een jongen of meisje verwacht, gebruik je in de babykamer wellicht kleuren die jij daarbij vindt passen. Traditioneel denken we bij een jongen aan blauw en bij een meisje een roze. Maar je het kan ook zijn dat je voor een jongen graag één van de trendkleuren zoals donkergroen of okergeel wilt gebruiken. Of voor een meisje zachtgeel, zachtgroen als morning dew, of warme terra cotta tinten. Ben jij helemaal gek van roze en verwacht je een meisje? Dan heb je misschien de hele babykamer wel roze geverfd en hangen er alleen maar roze jurkjes in de kast. Natuurlijk wil je dan ook een roze geboortekaartje!

De kleuren die je gebruikt in de babykamer kun je mooi terug laten komen op het geboortekaartje. Je kunt bij ons gemakkelijk zoeken op het filter 'kleur' om zo snel alle geboortekaartjes te vinden die jouw favoriete kleur hebben. Wanneer je bijvoorbeeld zoekt op het filter blauw, zul je zien dat er veel verschillende tinten blauw zijn. Zacht lichtblauw, grijsblauw, groenblauw of diep donkerblauw. Tip: wanneer je precies dezelfde kleur op het geboortekaartje wilt, als die je ook in de babykamer gebruikt, kijk dan naar de kleurcodes van de kleuren in de babykamer. Wanneer je een kaartje hebt gevonden, kun je in de ontwerptool gemakkelijk de kleur aanpassen door de kleurcode in te voeren.

Geboortekaartje jongen dieren blauw olifantjes Otis
Geboortekaartje oudroze Liva
Geboortekaartje jongen watercolour groen Finn
Geboortekaartje meisje minimalistisch goud hartje Jacky
Geboortekaartje meisje watercolour hartjes roze Mila
Geboortekaartje jongen watercolour Odin
Geboortekaartje Dieren Giraffe Jaxx
Geboortekaartje blauwe kiezels en bruine verfspatten Luca
Geboortekaartje minimalistisch goud hartje Elias
Geboortekaartje jongen voetjes goud en blauw Bobby

Heeft jouw babykamer een thema met elementjes?

Behalve de meubels en de kleuren, kun je ook een bepaald thema hebben in de babykamer. Misschien heb je gordijnen met lieve sterretjes of een lampje in de vorm van een wolkje. Een kussen met een regenboog of behang met vrolijke stippen. Wanneer je een thema hebt met elementjes zoals hartjessterretjesregenbogen of stipjes, kun je dit ook op een leuke manier terug laten komen op het geboortekaartje.

  • Je kunt ervoor kiezen om één elementje te tonen op het geboortekaartje. Dit kan op een subtiele manier, als je één hartje wat kleiner plaatst bij de naam van je baby. Je kunt er ook mee uitpakken door bijvoorbeeld één heel groot hart op de achtergrond te plaatsen.

  • Het kan ook heel leuk zijn om het elementje juist vaker te tonen. Vooral met stippen werkt dit goed, als feestelijke confetti. Ook hierbij kun je kiezen voor een paar grotere bollen of juist heel veel vrolijke kleine stipjes.

Geboortekaartje Roze Beau
Geboortekaartje Stippen Finn
Geboortekaartje minimalistisch rood Marit
Geboortekaartje meisje strepen roze hart Juna
Geboortekaartje regenboog blauw groen Duuk
Geboortekaartje Confetti Jessie
Geboortekaartje Minimalistisch Charlotte
Geboortekaartje Betonlook Blauw Fender
Geboortekaartje regenboog rood roze Fiene
Geboortekaartje hartje roze lief Odette

Komen er dieren terug in de babykamer? Nee, geen échte ;-)

Misschien heb jij wel het thema Dieren in de babykamer verwerkt. Met stoere jungle en safari beesten als een krachtige leeuw of panter, een grote olifant of giraffe die terugkomt op het behang of als muursticker. Of houd jij meer van lieve schattige dieren in de vorm van knuffeltjes van konijntjes of een poster aan de wand van een beer, een vos of andere bosdieren? Hoe leuk is het dan om dit thema ook terug te laten komen op het geboortekaartje?

  • Je kunt ervoor kiezen om één dier groot op het kaartje te tonen. Bijvoorbeeld één grote krachtige leeuw. Dan ligt de focus op het dier met daarbij de naam en geboortedatum van jullie baby. Het kunt één dier ook klein plaatsen, zoals op een minimalistische kaart. Dan ligt de focus meer op de naam van jouw baby en is het dier een leuk elementje erbij.

  • Dieren werken ook heel goed bij de komst van een broertje of zusje. Je kunt dan twee dieren, bijvoorbeeld twee olifanten of twee giraffen, op het kaartje tonen. Het grootste dier staat dan voor het oudste kind en het kleinste dier voor de nieuwe baby. Verwachten jullie je derde of vierde kind? Dan zet je er gewoon nog wat dieren bij :-)

  • Je kunt ook kiezen voor een echte jungle of safari kaart, daarbij is de hele kaart in die stijl en er staat meerdere verschillende dieren op, bijvoorbeeld een giraf, een zebra, een leeuw én een olifant. De focus ligt dan niet op één bepaald dier, maar op het hele jungle/safari thema.

Geboortekaartje Dieren Jungle Faes
Geboortekaartje jongen giraffe blauw Bram
Geboortekaartje meisje zusje roze olifantjes Lucy
Geboortekaartje minimalistisch blauw Oliver
Geboortekaartje roze konijntje dieren Lieke

Ben jij een échte natuurliefhebster?

Als je van de natuur houdt, vind je dieren waarschijnlijk ook heel leuk op het geboortekaartje. Maar je kunt ook kiezen voor echt een botanisch kaartje met blaadjes, takjes en bloemen. Of heb jij liever een kaartje met een natuurelement, zoals een regenboog, wolkjes, maan of sterrenhemel? Ook dat kan een heel mooi thema zijn in de babykamer en dat zal zeker ook prachtig staan op een geboortekaartje!

Denk er eens aan om een geboortekaartje te kiezen met watercolour. Deze zachte waterverf techniek past goed bij de zachte natuurelementen. Een regenboog of blaadjes en bloemetjes die geschilderd zijn met watercolor zien er heel mooi zacht uit. Een geboortekaartje met daarop aquarel geschilderde elementen kun je het beste laten drukken op de papiersoort Luxe wit/Linnen. Dit papier heeft een linnen structuur wat doet denken aan een canvas of schilderij. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon gaan voor Standaard mat (glad, mat en helder wit) of Klassiek papier (uitstraling van geschept papier, crème wit).

Liever iets stoerders dan watercolor? Dat kan natuurlijk ook! Ga voor modern met bijvoorbeeld een ingezoomde regenboog, zodat je nog maar een deel van de hele regenboog ziet. Of combineer een afbeelding van de maan met een foto van je pasgeboren baby. 

Geboortekaartje jongen aflopende regenboog Morris
Geboortekaartje zusje maan en sterren Maan
Geboortekaartje Takjes Thomas
Geboortekaartje Silhouet Mees
Geboortekaartje maan en sterren met foto - Adam

Geboortekaartje gevonden?

Heb je het geboortekaartje van je dromen gevonden, maar moeten de kleuren nog iets aangepast worden of wil je een paar elementen combineren? Geen probleem! Je kunt elk babykaartje zelf aanpassen naar jouw wensen. Of neem contact met ons op per e-mail, dan helpen wij je graag verder met jouw unieke geboortekaartje!

Helemaal tevreden over je geboortekaartjesontwerp in de editor? Bestel een proefkaartje, zo kun je zien hoe je kaartje er in het echt uit ziet en aanvoelt. Met de code WIJPROEF ontvang je het eerste proefkaartje GRATIS. Denk hierbij ook even na over welke papiersoort het beste past bij jouw stijl geboortekaartjes. Een stoere jongenskaart kun je beter niet op zijdeglans papier laten afdrukken. Een lief kaartje met watercolour kun je het beste wel laten drukken op een Linnen structuur papiersoort.

Helemaal tevreden? Laat de stijl van je babykamer behalve op de geboortekaartjes ook terugkomen op de adressticker en de sluitzegel

Tip: na de geboorte kun je het geboortekaartje ook mooi neerzetten of inlijsten en ophangen in het kamertje. Die passen dan nu natuurlijk hartstikke leuk bij elkaar!