• Eerste proefdruk GRATIS
 • Snelle levering & mooie kwaliteit
 • Keuze uit 2100+ kaartjes

Babynamen: dé trends in 2022

Het blijft bijzonder en toch wel het belangrijkste om te kiezen tijdens je zwangerschap: de naam van jullie zoon of dochter. Welke naam zet je straks op het geboortekaartje? Nog op zoek naar inspiratie en benieuwd naar de trends? Dít zijn de babynamen trends voor jongens en meisjes in 2022. Neem voor de meest actuele trends een kijkje tussen de babynamen van 2023 en 2024.

Babynamen trends 2022

Kort en krachtig blijft

Net als in 2021 zullen we ook in 2022 nog steeds veel korte en krachtige babynamen zien. Bij de jongensnamen zullen Noah, Daan en Sem vechten om de eerste plaats. Noud, Mees en Bram zien we ook veel. Bij de meisjesnamen zal het gaan tussen Sophie, Mila en Julia. Evi en Emily zijn hard aan het stijgen terwijl Zoë en Fleur juist ietsjes afnemen. Tess, Milou en Emma blijven het ook goed doen.

Buitenlandse namen

De scandinavische naam Finn blijft sinds 2006 onverminderd populair. Finn betekent: eerlijk. En hij blijft in de top 10 populairste jongensnamen. De meest populaire Engelse jongensnamen zijn James, Mason, Jack en Jake. Populaire scandinavische namen voor een meisje blijven Liv en Elin. 

Arabische namen

Opvallende stijger is de Arabische naam Zayn. Vorig jaar stond deze nog rond plek 50 en in 2022 verwachten we dat hij uitkomt op plek 25. Zayn is een Arabische naam en betekent: schoonheid, genade en Allah is verzoenend. In 2015 werd hij nog nauwelijks gegeven, in de afgelopen jaren is het aantal alleen maar gegroeid naar meer dan 300 keer in 2020. Een bekende Zayn is Zayn Malik, voormalige zanger van One Direction. Bij de meisjes dit de naam Yara al jaren in de lift. Yara heeft in verschillende landen een verschillende betekenis en betekent onder andere: sterk, lente, vlinder, prinses en watergodheid.

Unisex namen

Steeds meer mensen willen hun kind een unisex naam geven, dit echt een opkomende trend voor 2022. Denk aan namen zoals Bobbie, Charli, Dani, Jipp, Alex, Anne, Aeden, Eden, Elian, Fenn, Ide, Jessie, Jaimy, Jace, Joah, Logan, Lou, Lowen, Raeven, Sam, Senna, Shannon, Skyler, Bo en Beau. 

Er zijn ook veel mooie unisex geboortekaartjes!

Bestel een gratis proefkaartje met de code WIJPROEF om te zien hoe de naam staat op het geboortekaartje!

Jongensnamen met een ij

Bij de jongens zien we een trend in namen met een 'ij' zoals Gijs, Stijn, Thijs, Tijn en Pepijn.

Meisjesnamen eindigend met -a

Bij de meisjes zien we opvallend veel namen eindigen met een -a. De helft van de meisjesnamen in de top 10 eindigt met een -a. Mila, Julia, Emma, Yara en Nora. En het gaat maar door: Eva, Nina, Sara, Anna, Fenna, Isa, Olivia, Lina, Noa, Luna, Nova, Sofia, Lisa, Lara, Ella, Elena, Sophia, Vera, Liva, Nola en Lena.

Lucas

Voor een jongen is de naam Lucas al jaren populair. Sinds 2003 neemt de populariteit langzaam wat af, maar hij blijft staan in de top 10 populairste jongensnamen. Ook alle variaties op de naam Lucas doen het goed. Denk hierbij aan Luuk, Lukas, Luke, Luca, Luc, Loek en Luas. De naam Lucas is tijdloos en klassiek. Het is een Bijbelse naam. Hij schreef één van de vier heilige boeken van het Nieuwe Testament. Lucas kan afgeleid zijn van Lucanis, dat betekent: afkomstig uit Lucanië, een gebied in Zuid-Italië. Luc kan ook komen van Lucius, wat 'licht' betekent.


 

Top 10 populaire babynamen in 2022

Nu we weten wat de trends zijn, vind je hieronder een voorspelling voor de top 10 meest populaire jongensnamen en meisjesnamen in 2022. Ben je ook verliefd op een populaire naam voor jouw zoon of dochter? Wat het ook wordt, kies een naam waar jullie blij van worden en probeer hem eens uit op een geboortekaartje om te zien hoe het staat. 

Top 10 populaire jongensnamen in 2022

 1. Noah
 2. Daan
 3. Sem
 4. Luuk
 5. Milan
 6. Lucas
 7. Finn
 8. Levi
 9. Liam
 10. Noud

Top 10 populaire meisjesnamen in 2022

 1. Sophie
 2. Mila
 3. Julia
 4. Tess
 5. Milou
 6. Emma
 7. Yara
 8. Evi
 9. Nora
 10. Lotte

 

Weet jij al welke naam het wordt?

Bestel een gratis proefkaartje met de code WIJPROEF om te zien hoe de naam staat op het geboortekaartje!

Geboortekaartje meisje aquarel roze Emma
Geboortekaartje jongen bosdieren beer Frenkie
Geboortekaartje jongen jungle dieren goudfolie Jipp
Geboortekaartje jongen betonlook groen Lucas
Geboortekaartje meisje bloemen roze Julia