Babynamen: dé trends voor 2021

De naam kiezen voor jullie kindje: één van de leukste en ook belangrijkste dingen om te doen tijdens je zwangerschap. Hoe gaat jullie kindje heten? Welke naam komt er straks op het geboortekaartje? We hebben voor je uitgezocht wat de babynamen trends zijn voor jongens en meisjes in 2021.

Kort en krachtig

Korte namen van 3 of 4 letters blijven nog steeds populair. Hoewel Daan, Emma, Sem, Lotte en Levi wel over hun hoogtepunt heen zijn, zien we dat de volgende korte namen juist in opkomst zijn: Noud, Mees, Teun, Guus, Moos en Hugo voor een jongen. Fien, Tess, Zoë, Evi, Yara, Loïs en Mila voor een meisje.

Friese namen

Behalve de oer-Hollandse namen, laten ook de Friese namen een stijgende lijn zien, en niet alleen in Friesland! Dus kijk niet gek op als je binnenkort in je omgeving kleintjes tegenkomt die Duuk, Oele of Fedde (wat vrede betekent) heten.

Namen eindigend op -ah

De meeste namen beginnen met een M of een J. Maar we zien nu een trend in waar de namen op eindigen. Babynamen eindigend op -ah schieten omhoog. Denk hierbij aan Noah, Jonah, Micah en Hannah.  

>> Weet jij al welke naam het wordt? Bestel een gratis proefkaartje met de code WIJPROEF om te zien hoe de naam staat op het geboortekaartje! <<

Soof en Saar

Voor een meisje blijven alle variaties op Sophia, wat wijsheid betekent, in de lift zitten. In de afgelopen jaren zien we steeds meer kinderen die Sophia, Sofia of Soof worden genoemd. Vast allemaal hele slimme meiden ;-) Dit zien we ook bij alle variaties op Sara, wat vorstin betekent. Denk hierbij aan Sarah en Saar. Deze trend blijft zich voortzetten in 2021.

Bijbelse namen

We zien ook een paar namen afkomstig uit de Bijbel omhoog schieten, zoals: Adam, Benjamin en Boaz. Nu vinden best veel namen hun oorsprong uit de Bijbel, maar deze vonden we wel opvallend.

Amerikaanse/Engelse namen

Ook Amerikaanse of Engelse namen blijven in de lift zitten. Mason komt steeds vaker voor, net als Otis, Jack, James en Lou.

Olijfje

Babynamen afgeleid van Olivia en Olivier, wat olijf betekent, zijn ook echte trendnamen en worden steeds populairder. Voor een meisje zien we behalve Olivia ook Livia en Liv. Voor een jongen Olivier (Frans), Oliver en Ollie (Engels). 

Bijzondere namen

Ze staan nog niet in de top 10, maar bijzondere namen met de letters C, Q, X en Y zijn wel in opkomst. Voor 2010 was er nog bijna niemand die zijn kind Jaxx, Quinn, Dex, Jace, Xem, Xenna of Yven noemde. In de afgelopen jaren hebben deze namen aan populariteit gewonnen, een trend die we zeker ook in 2021 nog zullen blijven zien.