• Eerste proefdruk GRATIS
  • Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verwerkt!
  • Uitgebreide collectie & mooie kwaliteit

5x creatief met kraambezoek in coronatijd

Wat een gekke tijd beleven we momenteel. Als je zwanger bent kan de situatie je best onzeker maken. Of misschien voel je juist nu wat meer rust, omdat je zoveel mogelijk binnen moet blijven. Het is in ieder geval wel leuk om met je zwangerschap en baby bezig te zijn. Positieve energie, daar gaan we voor! Tip: ga op zoek naar het geboortekaartje. Kies een bestaand kaartje en ga daarmee aan de slag of laat je eigen creativiteit los op een blanco ontwerp. Genoeg keuze! Je ontwerp klaar? Bestel dan een gratis proefkaartje met de code WIJPROEF en zie hoe je kaartje er in het echt uitziet. Maar dan het volgende … hoe zit het eigenlijk met kraambezoek in deze onzekere tijden, hoe ga je daarmee om en wat zet je op het kaartje? Hieronder vind je creatieve tips!

Kraamvisite in coronatijd: raamvisite

Kraamvisite in coronatijd?

Als je de komende maanden bent uitgerekend is het onzeker of je na de komst van je baby wel kraambezoek mag en kan ontvangen. Misschien vind je dat wel hartstikke fijn? Lekker rustig cocoonen met je baby. Het kan je ook verdrietig maken, omdat je dierbaren je baby niet kunnen vasthouden en je zelf geen fijne knuffel van ze kunt ontvangen. Gelukkig zijn er nog andere mogelijkheden om je baby trots te showen. Misschien wil je hierover wel wat op het geboortekaartje zetten? We hebben 5 tips voor je op een rijtje gezet!

5 tips om je baby toch te kunnen showen

Tip 1 Misschien wel extra leuk in deze tijd; een geboortekaartje met foto! Zo kun je je baby toch aan iedereen showen.

Tip 2 Nodig mensen middels je geboortekaartje uit om op (k)Raamvisite te komen! Ze kunnen dan langskomen en door het raam jullie prachtige baby bewonderen. Zeker voor dierbaren erg leuk om toch even persoonlijk langs te komen. En ze komen jullie ook graag extra hulp bieden! Dus vraag gelijk om die lekkere maaltijd die je zus altijd maakt of om die extra boodschappen die jullie liever nu zelf niet halen. Ze zullen het doen met liefde!

Tip 3 Mensen die wat verder weg wonen, kun je vragen om even te videobellen. Gezellig en zo kunnen jullie toch elkaar en de baby zien. Trouwens ook leuk om te doen met je familie of vriendinnen. In plaats van de hele groep op visite kunnen jullie misschien nu wel met z'n allen videobellen. Het is ook een gezellige manier om zo met je vriendinnen af te spreken voor een theetje, zonder dat je je daar direct voor hoeft om te kleden!

Tip 4 Zet op het geboortekaartje een tekstje voor kraambezoek, zoals je dat altijd kunt doen. Iets in de trant van 'Teentjes tellen? Even bellen!' kan ook nu nog steeds prima op het geboortekaartje. Je maakt dan gewoon een afspraak met de visite voor een moment wanneer jij dat wilt. Eventueel kun je in het tekstje opnemen dat je mensen graag uitnodigt voor een bezoekje na een datum die jullie prettig vinden, zodat wellicht de maatregelen dan zijn opgeheven of versoepeld.

Tip 5 Ook leuk! Organiseer een kraamfeestje op een later moment, wanneer er weer meer mag. Dan kun je er een leuk feestje van maken en heb je in één keer iedereen tegelijk. Je kunt bij je geboortekaartje een apart kraamborrelkaartje meesturen. Dit kaartje is iets kleiner dan je geboortekaartje en deze kun je opmaken in dezelfde stijl als je geboortekaartje. Zodat het leuk bij elkaar past. Ook kun je op dit kraamborrelkaartje een foto van je baby plaatsen, zodat je op die manier ook nu al je baby kunt laten zien.

Hopelijk geven bovenstaande tips je inspiratie om je kleine toch te kunnen tonen aan de liefdevolle mensen om je heen en bovenal wensen we je jou en je gezin alle gezondheid toe!

Interessant: op WIJ.nl vind je meer informatie over wat jij allemaal wilt weten als zwangere vrouw over het coronavirus

Geboortekaartje jongen nijntje portret Jelle
Geboortekaartje jongen voetjes goud en blauw Bobby
Geboortekaartje meisje roze regenboog Julia
Geboortekaartje meisje zusje roze olifantjes Lucy
Geboortekaartje jongen blauwe aquarel Gus
Geboortekaartje minimalistisch goud spetters Pepijn
Geboortekaartje hartje roze lief Odette
Geboortekaartje regenboog blauw groen Duuk
Geboortekaartje Strepen Sille
Geboortekaartje nijntje kiekeboe roze meisje Nela