Babynamen

Het belangrijkste onderdeel van het geboortekaartje is de naam! Ben jij er al uit? Soms kan het helpen om de naam even te zien op een geboortekaartje. Hoe ziet het eruit? Hoe staat het? En hoe werkt het samen met een tweede of derde naam en de achternaam? Bekijk de top 10 jongens- en meisjesnamen van dit moment. En ontdek hoe origineel je babynaam is met onze namenteller.

Babynamen

Passend lettertype

Wanneer je de naam op het geboortekaartje ziet staan, kan dat een ander gevoel geven dan wanneer je de naam alleen in je hoofd hebt of uitspreekt. Als het gedrukt staat, wordt het echt. Probeer ook eens een lettertype uit. Kies bijvoorbeeld voor een stoere strakke letter voor ‘Bikkel’ en een hele sierlijke letter voor ‘Sophie’.

Hoe schrijf je het?

Ook als je de naam geschreven ziet staan, kan dat een ander beeld geven van de naam. Want ook al klinkt de volgende naam steeds hetzelfde, wat vind je mooier staan: Charlie, Charly of Charli? En zo kun je een ‘gewone’ naam ook op een bijzondere of unieke manier schrijven. Denk bijvoorbeeld aan Eden, dat kun je ook schrijven als Eeden, Aeden, Aiden, Ayden, Ehden of Eyden.

Inspiratie voornamen

Bekijk hieronder de top 10 jongens- en meisjesnamen van dit moment. Voor nog meer inspiratie kun je naar de alfabetische namenlijst kijken, hier vind je alle namen die bekend zijn in de database van WIJ. (Bron: WIJ database, december 2018).

Top 10 jongensnamen

1. Luuk
2. Daan
3. Levi
4. Bram
5. Sem
6. Finn
7. Milan
8. Lucas
9. Jesse
10. Mees

Top 10 meisjesnamen

1. Tess
2. Julia
3. Sophie
4. Emma
5. Zoë
6. Mila
7. Lieke
8. Evi
9. Saar
10. Lotte

Bekijk ook hoe de top 10 jongens- en meisjesnamen eruit zien op geboortekaartjes.

Nog meer over babynamen

Wil je nog meer handige tips over het kiezen van een naam? Kijk dan ook eens op wij.nl. Daar vind je onder andere babynamen op onderwerp en informatie over achternamen. Ook op WIJ à la Mama staan leuke artikelen over babynamen. Bijvoorbeeld: opvallende namen als Geurtje, Wijn en Servetde coolste celebrity namen uit Amerikawat de populairste namen van 2018 worden en een artikel over het achteraf veranderen van de naam van je baby. Veel plezier met het kiezen van de naam voor jullie baby én vervolgens een bijpassend geboortekaartje.